KADA PRINCEZA AMIRA SKINE HIDŽAB, MUŠKARCIMA STANE DAH: Nije realno kako ona izgleda (FOTO)

Zbog svog djelovanja u okviru feminističke borbe postala je poznata u svijetu i vrlo poštovana od strane mnogih žena na pozicijama moći.Poslije razvoda od princa, Amira-al Tavil ostala je u prijateljskim odnosima sa bivšim mužem.Potom se 2018. godine udala za Kalifu bin Buti Al Muhairija, milijardera, na ekskluzivnoj ceremoniji u Parizu. Šta trenutno radi Amira-al Tavil? Kako smo na početku rekli bivša princeza gaji spoj modernog i tradicionalnog, te iako je često viđamo zamotanu, Amira-al Tavil ruši predrasude i povremenim skidanjem hidžaba.

Amira-al Tavil je jedna od najljepših princeza iz arapskog svijeta. Tamnih očiju i kose, princeza je spoj modernog i tradicionalnog.Rođena je 6. novembra 1983. godine u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije.Amira-al Tavil nije rođena kao princeza, već je tu titulu stekla kada se udala za princa Al Valida bin Talal Al Sauda sa kojim je bila u braku od 2008. do 2013. godine.Stekavši titulu princeze, Amira-al Tavil iskoristila je svoju poziciju da se bori za prava žena u Saudijskoj Arabiji.Između ostalog borila se i za žensko pravo na nasljedstvo, na starateljstvo nad djecom poslije razvoda, žensko pravo da vozi automobil.

Nastavila je da se bavi humanitarnim radom, a o svojim djelima rado obavještava svoje mnogobrojne pratioce na različitim društvenim mrežama.