JE LI SARAJEVSKA POLICIJA POD SRPSKOM KOMANDOM: Masovno hapšenje mladića koji su čuvali obraz Sarajeva, do sada deset pritvorenih


Djeca iz Splita vrijeđali vršnjake iz Beograda uzvicima “Ubij Srbina”. Nakon napada na grupu građana iz Beograda na malonogometnom turniru na Ilidži, koji se dogodio sinoć, deset osoba lišeno je slobode. Da li će Tužilaštvo KS podleći pritisku podaničke Vlade KS i kazniti mladiće zbog obične tuče. Ambasador Srbije kaže da su huligani napali četvoricu Srba i zatražio od ministra Katice ekspresno hapšenje, što je ovaj poltron i uradio. Građani bijesni na podaničko ponašanje policije i kantonalne vlasti

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Nasilničko ponašanje”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i uhapsili danas osobe koje su osumnjičena za navedeno krivično djelo i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi u mjesno nadležnoj PU Ilidža, navodi se u saopćenju.

Svih deset osoba su osumnjičeni da su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje na Ilidži biće predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, jučer su uhapšene četiri osobe, a danas još šest osoba osumnjičenih za navedeno djelo.

Danas su uhapšeni A. H. rođen 2002. godine, B. O. rođen 2002. godine, E. B. rođen 2003. godine, B. H. rođen 2001. godine, M. P. rođen 2001. godine i S. K. rođen 2002. godine, svi iz Sarajeva.

U zakonom propisanom lica lišena slobode će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica je, zajedno sa ministrom kulture i sporta Samirom Avdićem, sinoć razgovarao s gostima iz Srbije, nakon čega su posjetili i čovjeka koji je lakše povrijeđen na Ilidži.

Građani bijesni na podaničko ponašanje policije i kantonalne vlasti.

IMG_5341.JPG

Ambasador Srbije kaže da su huligani napali četvoricu Srba i zatražio brzo hapšenje, ministar Katica mu ispunio želju

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević rekao je da su mu predstavnici bezbjednosnih struktura u BiH prenijeli da su grupu roditelja mladih fudbalera iz Beograda u Sarajevu napali huligani od ranije poznati organima reda i da je dobio obećanje da će napadači biti privedeni u najskorijem roku.

Đorđević je rekao da su četiri osobe napadnute u Sarajevu od kojih je jedna zatražila medicinsku pomoć zbog uboda nožem i primila je anti-tetanus.

On je precizirao da je jedan od roditelja zadobio ubod nožem u predjelu debelog mesa, ali da se pretpostavlja da nije u pitanju ništa ozbiljno jer je dvije ubodne rane dobio preko jakne.

Đorđević je naveo da su ostali napadnuti roditelji poprskani biber sprejom i da se pretpostavlja da im je bilo bolje odmah nakon što su se umili.

CIRKUS PRED TUŽILAŠTVOM KS: Parada kao za 9. januar, samo tad nisu smjeli hapsiti srpske zločince

Izdvojeno.ba