IZGRADILI VILE SA BAZENIMA: Pogledajte kako izgleda iz zraka urbicid na Buni (FOTO+VIDEO)


Poluotok na Buni po regulacijskom planu je označen kao – urbano zelenilo, park, šume.

O urbicidu u središtu Grada Mostara na našem portalu se iscrpno pisalo, no sve više pritužbi, pisama i mailova dobivamo iz šire okolice Mostara, Bune, Blagaja, Malog Polja. Mještani nas upućuju na bespravnu gradnju, po pitanju nekih objekata oformile su se i građanske inicijative, koje već podnose i kaznene prijave, piše portal Hercegovina.info.

Poluotok na Buni po regulacijskom planu je označen kao – urbano zelenilo, park, šume. Danas tu nema ni urbanog zelenila, ni parka, a ni šume, već velebne vile s bazenima, podzidanim i betoniranim koritom rijeke i slično.

 

 

Osim Grada, čije službe nikada nisu smjele, bez izmjene regulacijskog plana, ovdje dopustiti gradnju, vidi se nerad kantonalnog Ministarstva poljoprivrede, koje je nadležno za postupanje kada su u pitanju intervencije na vodnom dobru. Kako to izgleda u teoriji, a kako u praksi, zabilježili smo za vas dronom, a fotografije i videa govore više od hiljadu riječi.

Zanimljivo, prvi saradnici bivšeg gradonačelnika, koji su dozvoljavali gradnju suprotno vlastitim planovima i propisima i danas obnašaju dužnosti koje su i obnašali, a u Tužilaštvu HNK-a protiv njih se slažu krivične prijave.

Izdavanje novih ilegalnih dozvola je zaustavljeno, no upravo legalizacija i sanacija stare štete biti će Sizifov posao.

(SB)