IZETBEGOVIĆ TREBA MLADE LJUDE: SDA će nastaviti sa unutrašnjom reformom


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas s delegacijom SDA Tuzlanskog kantona, koju su, uz predsjednika kantonalnog odbora Fahrudina Skopljaka, činila i četvorica novoizabranih predsjednika gradskih i općinskih odbora SDA

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradskog odbora SDA Srebrenik izabran je inženjer elektrotehnike Edin Vikalo, na čelu Gradskog odbora SDA u Gradačcu bit će politolog Bahrudin Ahmetagić, dok će predsjednik Općinskog odbora SDA Doboj Istok biti aktuelni načelnik općine Kemal Bratić. Za predsjednika Općinskog odbora SDA u Sapni izabran je 27-godišnji inženjer šumarstva Seid Dedić.

Novoizabrani predsjednici informirali su Izetbegovića o aktuelnoj situaciji u svojim lokalnim zajednicama, te predstavili viziju i planove za buduće djelovanje SDA u ovim sredinama.

Izetbegović je pružio podršku i poželio sreću novoizabranim predsjednicima, naglašavajući da SDA mora nastaviti sa unutrašnjom reformom, u kojoj će se, uz iskusne kadrove, u stranačkoj strukturi otvoriti prostor za mlade ljude.