IZ DEMOKRATSKE FRONTE ODGOVORILI SDP-u: “Rudnik Kreka je doveden u katastrofalno stanje u vrijeme vaše vladavine…”


Saopćenje prenosimo u cijelosti

Demokratska fronta  (DF) Tuzlanskog kantona odgovorila je na saopćenje Socijaldemokratske partije (SDP) u tom kantonu.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Demokratska fronta za razliku od SDP-a nikada nije imala ni direktora niti bilo koga u menadžmentu Rudnika Kreka Tuzla.

Rudnik Kreka je doveden u katastrofalno stanje tokom vlasti SDP od 2010-2014 kada je ta stranka, zanemarujući interes Rudnika Kreka i njegovih uposlenika te vodeći se čisto stranačkim interesima zaposlila na stotine tkz. “neproizvodnih radnika” ili “nerudarskog osoblja” u administraciji, tako da je jedan rudar morao zarađivati za 10 administrativnih radnika.

Plate tog SDP menadžmenta u RMU Kreka Tuzla su bile 5000 KM i više kao što su i sada u Javnim preduzećima pod kontrolom SDP menadžmenta u Gradu Tuzla i na Tuzlanskom kantonu gdje je SDP vlast zajedno sa koalicionim partnerima iz PDA Mirsada Kukića i HDZ.

Doprinosi na Plate u RMU Kreka Tuzla nisu uplaćivane u 2012. godini u vrijeme kada je Elektroprivredom BiH gospodario SDP-ov tajkun-direktor Elmedin Dino Grabovica i SDP menadžment RMU Kreka gdje su se vodile dugogodišnje istrage za kriminal i korupciju.

I umjesto da predložite rješenja, SDP ponovo nema rješenja osim lešinarenja po nesreći rudara i RMU Kreka i pisanja ispraznih saopštenja.  Zato Klub Demokratske fronte u Skupštini TK željno iščekuje najavljenu tematsku sjednicu Skupštine TK gdje ćemo snagom argumenata i dokumentima potkrijepiti ko je i kako uništavao RMU Kreka Tuzla!!!

(SB)