IRMA ODRADILA PEĐU? Za Baraliju ostavka Kojovića prirodan proces, on tvrdi da su lični razlozi


Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović podnio je danas ostavku na mjesto stranačkog predsjednika.

U kratkoj izjavi za Fenu Kojović je rekao da je ostavku podnio iz razloga lične prirode. Ostavku je prvobitno podnijela i potpredsjednica Irma Baralija, ali se predomislila i povukla ostavku.

Kulminiralo je nakon što je Irma Baralija na ružan način komentirala susret gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić. Neukusnu šalu niko nije shvatio kao duhovitu, a Kojović se javno izvinio SDP-u i Benjamini Karić, što je povrijedilo Baraliju.

Baralija je se oglasila i poručila kako se “kao potpredsjednica Naše stranke, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, nastavlja boriti za pravednije, zdravije i bolje društvo u kojem ćemo s radošću živjeti svi”.

Iako je ostavka predsjednika stranke mimo kongresa svuda u svijetu golemi politički poremaćaj unutar političke opcije, Baralija je ostavku Kojovića prokomentirala kao prirodni politički proces kroz koji prolazi Naša stranka.

Kako je za Vijesti.ba rekao dobro obaviješten izvor, do sasvim izvjesnog vanrednog kongresa, stranku bi trebali voditi ili Irma Baralija, ili izvjesnije Srđan Mandić. No sudeći po raspoloženju NS sasvim je izvjesno da će nakon kongresa novi predsjednik biti Srđan Mandić koji uživa snažan izborni legitimitet.

Poruka je to i Amre Zulfikarpašić, članice ove stranke.

– Nit’ se čudim, niti žalim. Mislim da je krajnje vrijeme bilo da Predraga Kojovića zamijeni neko bolji. Ja bih iskreno željela da to bude Srđan Mandić, kazala je Zulfikarpašić.

Današnji sukob sa Baralijim navodno je samo iskorišten za novi pritisak na Kojovića koji nema podršku niti dobre odnose sa Edinom Fortom i Srđanom Mandićem. S druge strane, ni Kojović nije bio zadovoljan njihovim radom, a uz njega je stala samo Sabina Ćudić.

(Vijesti.ba)