IRMA BARALIJA OSTAJE U NAŠOJ STRANCI

Irma Baralija, a philosophy teacher and politician, speaks during an interview for Reuters at her office in Mostar, Bosnia and Herzegovina December 14, 2020. Picture taken December 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic

Kako je dalje navela, “ono kroz šta Naša stranka trenutno prolazi su prirodni politički procesi, iz kojih smo i do sada izlazili još snažniji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put”.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija potvrdila je za “Slobodnu Bosnu” da ipak ostaje u Našoj stranci, gdje će se, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, nastaviti boriti za pravednije, zdravije i bolje društvo, u kojem ćemo s radošću živjeti svi.

“Česte, a ponekad i žustre diskusije koje vodimo na sastancima rukovodstva stranke su nešto na što sam ponosna, jer je to odraz demokratičnosti i slobode koju osjećamo svi da iskažemo što mislimo i argumentiramo pravac u kojem stranka treba da ide. Žao mi je što se takve stvari pokušavaju kroz određene medijske napise predstaviti kao slabost ili problem”, kazala je Baralija.

Kako je dalje navela, “ono kroz što Naša stranka trenutno prolazi su prirodni politički procesi iz kojih smo i do sada izlazili još snažniji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put”.

Podsjećamo, Baralija je ranije podnijela ostavku i direktno prozvala Kojovića, koji je, isto, podnio ostavku i dodatno je argumentirao zdravstvenim razlozima.(“SB”)