IMA LI RAZLIKE: Dodik želi sve Srbe u jednoj državi. Zar nije i Hitler isto htjeo za Nijemce


Kaže Dodik svi Srbi treba da žive u jednoj državi. Prva tačka programa Hitlerove nacionalne stranke iz 1921.glasi: “Tražimo ujedinjenje svih Nemaca u jednu veliku Nemačku po pravu samopredeljenja naroda.” Dalji ishod znamo.

Kaže Dodik svi Srbi treba da žive u jednoj državi. Ne znam kako to da se izvede, jer mnogo Srba živi u Beču, Čikagu, Melburnu… 🤷🏼‍♂️
Hitler: Vreme je da svi Nemci žive u jednoj državi.
Putin: Vreme je da svi Rusi žive u jednoj državi.
Dodik: Vreme je da svi Srbi žive u jednoj državi.
Prva tačka programa Hitlerove nacionalne stranke iz 1921.glasi: “Tražimo ujedinjenje svih Nemaca u jednu veliku Nemačku po pravu samopredeljenja naroda.” Dalji ishod znamo.
“Temelj Rs je na genocidu nad 8500 Bošnjaka u Srebrenici, na okupaciji i razaranju Sarajeva, na zapaljenih 60-oro žena, dece i staraca u kući u Višegradu i na mnogim drugim zločinima… Dok sebe ne suočimo sa tim istinama džabe nam da slavimo neki dan neke nepostojeće države. Kada priznamo sebi sve što smo uradili od Srebrenice preko Vukovara i Ovčare do Kosova i masakra u Peći možemo govoriti o našem pravu na neki entitet i poštovanju Dejtonskog sporazuma, o pravu drugima da ukazujemo na njihove zločine.”
Dva glavna osnivača Rs osuđena su na doživotne robije u Hagu za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine nad Bošnjacima. Zapravo teško je naći i jednog člana tadašnjeg vojno-političkog vrha da nije presuđen za ratne zločine izuzev onih koji su umrli pre donošenja presude.
Da smo nešto naučili od Nemaca shvatili bismo zašto su danas ponovo jedna država. Srbi nikada nisu shvatili šta je Nemačka uradila. Ili smo glupi ili nas pojedinci prave kolektivno glupim. U svetu niko osim nas Srba ne slavi ratne zločince. Narod koji slavi zločine i zločince osuđen je na propast.
Normalan narod ne slavi zločine. Do moralne veličine treba dorasti i treba imati snage za to. Budimo kao Willy Brandt.
Ne možemo Milošević, Šešelj, Mladić, Karadžić, Vučić, Dodik, Šljivačanin, Arkan… i ja biti na istoj strani! NIKADA.
Svi Srbi, bar većina njih (njih a ne nas, jer ne verujem da će se to desiti za mog života) živeće u jednoj državi, živeće u EU, zajedno sa svim ostalim evropskim narodima.
I to vam je jedini mogući način da se svi Srbi nađu u jednoj državi.
Jbg. istina boli, sad će ovi AV radikali da me rastrgnu.
Izdvojeno.ba