Husić-Mehmedović pijačnim trikovima želi stvoriti privid dijaloga sa akademskom zajednicom

U takvoj funkciji i sa takvim kapacitetima, Konakovićevom pobočnik je kontaktirao nekoliko profesora Filozofskog fakulteta i predložio da se nađu na “kafi sa ministricom“. “Kafa sa ministricom“ u stvari je šifra za fingiranje rasprave o antidržavnom aktu koji se zove Nacrt Zakona o VO KS, a kojim praktično Filozofski fakultet i Fakultet političkih nauka trebaju biti ukinuti, barem u svom većem dijelu. Tako je Husić-Mehmedović smislila prevaru kojom je trebala pokazati da “akademska zajednica“ (ma šta to bilo kod nas) nije protiv nje!
Naravno, prevara je otkrivena i Husić-Mehmedović neće moći izvesti akciju koju je planirala, barem ne u onoj formi kako je to sa Konakovićevim pobočnikom već krenula da realizira. Činjenica da se Husić-Mehmedović koristi pijačnim trikovima kako bi dobila bilo kakav način da se brani pred kompetentnim i potpuno opravdanim kritikama sa Univerziteta u Sarajevu, dovoljno govori ne samo o tome o kakvoj se ministrici radi, nego i o načinu na koji se žele donijeti nova, pogubna zakonska rješenja po bh društvo. Husić-Mehmedović je odbila svaki razgovor sa profesorima UNSA, što je još više ogolilo namjeru da se zakon donese po svaku cijenu i izvan svih racionalnih obzira. Cilj Husić-Mehmedović zakonskih rješenja, koja su diktirana iz ureda Dragana Primorca, jeste – uništenje društvene i humanističke misli u BiH i obezglavljivanja bh društva!
Radi toga Husić-Mehmedović jednostavno ne smije odustati od onoga što je započela! Budući da nema smjelosti razgovarati sa profesorima UNSA (izuzev sa “odabranim“ po njenom ne-ukusu), bijedna privatna paraministrica mora smišljati lažne sastanke i lažne rasprave u kojima bi “jedan na jedan“ “obrađivala“ pojedince u “akademskoj zajednici“. Već ovakav način rada bi, u civiliziranom društvu, bio dovoljan da Husić-Mehmedović bude odmah smijenjena i da bude vraćena tamo gdje joj je mjesto – na pijacu! U BiH, međutim, uz pomoć NiP i hrvatskih centara moći, ovakve ministrice bez problema nastavljaju sa uništavanjem države. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti šta će sljedeće smisliti marketing-znanstvenica i privatna paraministrica kako bi mogla reči nešto više od onoga što smo znali – da će “zakon braniti do kraja“!
Istraživački tim
Ekran.ba