HDZ majka svih blokada u Bosni i Hercegovini: Hoće li Čović zaustaviti ukidanje akcize na gorivo - BH Vijesti

HDZ majka svih blokada u Bosni i Hercegovini: Hoće li Čović zaustaviti ukidanje akcize na gorivo


“Ako ukidamo akcize na gorivo šta to formalno znači? Hoće li naši žitelji na pumpama imati jeftinije gorivo ili ćemo imati nešto drugo? Hoće li proračuni biti uskraćeni za 300 ili ne znam koliko milijuna maraka i šta to onda znači? Ista je stvar i oko PDV-a”, rekao je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

R.I.


“Zatražio sam pismeno od predsjednika Vijeća ministara BiH, ministra financija BiH, entitetskih ministara financija i ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje da nam dostave osvrt na prijedlog izmjena zakona o trošarinama i PDV-u koji su usvojeni u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, da vidimo što to znači, je li time stvarno pomažemo ili pravimo veću štetu”, izjavio je Čović na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji te funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini.

Kazao je kako prije bilo kakve odluke treba poslušati mišljenje struke.

“Ako ukidamo akcize na gorivo šta to formalno znači? Hoće li naši žitelji na pumpama imati jeftinije gorivo ili ćemo imati nešto drugo? Hoće li proračuni biti uskraćeni za 300 ili ne znam koliko milijuna maraka i šta to onda znači? Ista je stvar i oko PDV-a. Mi ćemo kao izaslanici u Domu naroda temeljito raspraviti ta pitanja, na žurnoj sjednici u srijedu samo jednu točku, a na sjednici 24. ožujka bit će  puno toga što se tiče fiskalne politike”, kazao je Čović.

Dodao je kako su na sjednicu Doma naroda pozvani predstavnici izvršne vlasti s entitetske i državne razini kako bi se mogli izravno uključiti s analitikom i pojasniti što bi u praksi značilo ukidanje trošarina i smanjenje PDV-a na prehrambene proizvode.

(Izvor: FENA)