HARIS ZAHIRAGIĆ: Njihova stranka je Petokolonaški projekat sa zadatkom da razvlači pamet Bošnjacima


NiP je, prije svih, osnažio ovaj Petokolonaški projekat u Kantonu Sarajevo i dao im poziciju Premijera koju drže već 5-tu godinu, iako za to nisu dobili podršku građana, niti su to sposobni raditi. Zbog toga, ovo je i njihova direktna odgovornost. I zašto se onda čudimo odnosu Međunarodne zajednice i naših komšija prema nama?

Prvo neki balavac iz “Njihove stranke”, kažu Predsjednik NS Novo Sarajevo, izjednači Sakiba Mahmuljina – generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, a koji je osuđen po komandnoj odgovornosti za zločine koje je počinila jedinica nad kojom on nije imao objektivnu kontrolu nad, ne civilima, nego vojnicima agresorske vojske i Darija Kordića za UZP presuđenog ratnog zločinca koji je direktno odgovoran za ubijanje čitavog sela, pri čemu je najmlađa žrtva bila beba od par mjeseci!
Nakon toga, moja kolegica iz Skupštine Kantona Sarajevo Miomirka Melank mu da javnu podršku za to odvratno poređenje!
Ona je od ranije poznata po “istraživanju” glasnoće ezana u Sarajevu – “u umjetničke svrhe”…
U finalu, na N1 TV, u programu uživo, potpredsjednik Našista Mirsad Čamdžić otvoreno brani Darija Kordića!
“Naša stranka” je, očito, organizacija koja je osnovana i djeluje sa ciljem razvlačenja pameti našem narodu!
Nismo zaboravili ni Mostar, koji su Boška Čavar i Irma Baralija predali sljedbenicima Darija Kordića, niti njihove izjave kako smo mi nekome palili kuće…
Kako reče osnivač “Naše stranke”, Bojan Bajić:
“Dino Konakovic je istorijska ključna figura bez koje bi Naša stranka i dalje bila u opoziciji, bez mogućnosti aktivnog mijenjanja realnosti.“
NiP je, prije svih, osnažio ovaj Petokolonaški projekat u Kantonu Sarajevo i dao im poziciju Premijera koju drže već 5-tu godinu, iako za to nisu dobili podršku građana, niti su to sposobni raditi. Zbog toga, ovo je i njihova direktna odgovornost.
I zašto se onda čudimo odnosu Međunarodne zajednice i naših komšija prema nama?
Kada je njihova direktorica TVSA, Kristina Ljevak, na TVSA emitovala za 11. juli film koji negira genocid u Srebrenici, a onda i propustila da se za to izvini žrtvama koje su to od nje tražili, rekao sam da je tada pređena crvena linija i da možemo sve očekivati.
Žao mi je što sam bio baš toliko upravu!
Za kraj, citirat ću Faruka Kapidžića:
“Kada ratni zločinac kaže da je vrijedio svaki sekund proveden u zatvoru i da bi sve ponovio isto, to je potpuno normalno jer je isti neizlječivo bolestan.
Ako pak žrtva kaže da bi ponovila sve isto pa i uspavala se kao prošli put, to toliko nije normalno da je bolesno i treba se liječiti.”