HADŽIAHMETOVIĆ BLEFIRAO! Iz Rada priznali da su ulice prali zbog SFF-a a ne zbog parade

Jedan od pokušaja da se narodu zamažu oči bila je objava ministra komunalne privrede i čistoće KS Envera Hadžiahmetovića. On je odmah nakon završetka parade objavio fotografije cisterni komunalne firme Rad kako peru ulice kojima je prošla šarena družina.

“Bravo Radovci. Sarajevo može biti samo čist grad”, napisao je Hadžiahmetović uz snimke pranja ulica. Na koju vrstu čistoće je mislio, do odgovora dolazimo preko komentara Dženada Memčića koji je napisao Dobro saperite poslije ovih pesinluka. I bismiletom, da ko ne naograjiše”. Dio komentara “poslije ovih” jasno ukazuje na šta se mislilo. Upravo ovaj Facebook stav je podržao ministar, što jasno ukazuje da ovim Hadžiahmetović pokušava poslati poruku da se ograđuje od parade i kao smatra da je parada prljava.

Međutim, ubrzo je došao demant iz Rada. Oni su na svom zvaničnom Facebook profilu obavijestili građane da su ulice čistili isključivo zbog Sarajevo Film Festivala. Ovim je propao ministrov pokušaj da se stvori privid da Vlada KS i direktori koje ona postavlja, imaju nešto protiv parade te da zbog toga šalju cisterne tamo gdje je ona prošla.

Treba se sjetiti da je nakon održavanja prve parade 2019. godine Selim Babić, direktor Rada iz SDA, poslao cisterne da saperu ulice. To je bila jasna poruka šta ta stranka misli o paradi koju je dopustila kantonalna vlast u kojoj nije bila SDA, bez obzira koliko se to ne dopadalo međunarodnoj zajednici. NiP je preko resornog ministra pokušao napraviti iluziju da oni iz istog razloga peru ulice i 2021. godine, ali su iz Rada demantovali.

DEBLOKADA.COM

Rad je ekspresno otklonio sve sumnje o razlozima pranja ulica