GRADONAČELNIK KONJICA OSMAN ĆATIĆ: „Građani ne smiju plaćati cijenu Osmorkine borbe za naklonost HDZ-a!”


„Sredstva namijenjena za kupovinu letjelica za gašenje požara preusmjera su u druge svrhe, što je skandalozna odluka i predstavlja vrhunac neodgovornosti prema građanima” , kazao je Ćatić.

Odluka zastupnika Osmorke i HDZ-a BiH da u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH predlože i usvoje amandmane na Budžet FBiH, kojima se sredstva namijenjena za kupovinu letjelica za gašenje požara preusmjere u druge svrhe, je skandalozna i predstavlja vrhunac neodgovornosti prema građanima.

Svi oni koji su predložili i podržali amandmane, kojima se odustaje od kupovine spasonosnih letjelica, moraju biti svjesni da će snositi odgovornost za svu štetu, koja će nastati uslijed budućih požara, koje nećemo imati čime gasiti.

Ničija ministarska ili direktorska fotelja ne bi smjela biti važnija od života, zdravlja i imovine građana. Građani Konjica i ostalih mjesta u Hercegovini, koja su nerijetko ugrožena požarima, nisu zaslužili da plaćaju cijenu potrebe stranaka Osmorke da se izbore za naklonost HDZ-a BiH, te tako osiguraju poziciju u vlasti.

Da im je naklonost te stranke važnija od građana čije su glasove tražili, pokazuje i činjenica da nisu izglasali amandmane, kojim bi se za Opću bolnicu Konjic izdvojilo 1,5 miliona, Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić odobrila 2 miliona, a Kliničkom centru Mostar 3,5 miliona. Već su izglasali da se cijeli iznos od 7 miliona izdvoji za Klinički centar Mostar, odbijajući izdvajanje novca za Opću bolnicu Konjic i Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“.

Izvor: radiokonjic.ba