GRADONAČELNICA PREKRAJA HISTORIJU ODBRANE SARAJEVA: Karić otkrila da je potajice lani napravila spomenik HVO kukavicama


“Ovom prilikom ću podsjetiti da je Grad Sarajevo spomenik postavio u maju prošle godine”, otkriva Karić. A to je prošlo maltene neopaženo i bez velike publiciteta u javnosti (uz prisustvo samo desetak ljudi) koja je ranije već iskazala bijes zbog namjere da se kukavicama i saradnicima neprijatelja, sarajevskom HVO-u, koji nikad nije otišao ni u jednu bitku za oslobađanje Sarajeva, pravi spomenik. Za šta, za njihov kukavičluk. Kažu da su imali 5.000 boraca, što je još jedna laž. Ali istina je da su u njihovim jedinicama bili i Bošnjaci, oni koji su se izvlačili od odbrane domovine i svog grada i izdajnički priklanjali ovoj kontejner jedinici.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić reagirala je na inicijativu predsjednice entiteta F BiH Lidije Bradare da se u Sarajevu podigne spomenik pripadnicima Hrvatskog vijeća odbrane.

“Predsjednica federacije Lidija Bradara, danas je pozvala na izgradnju spomenika poginulima pripadnicima HVO brigade ‘Kralj Tvrtko‘ i naglasila da je to istinski test multietničkog Sarajeva.

Ovom prilikom ću podsjetiti da je Grad Sarajevo spomenik postavio u maju prošle godine”, napisala je gradonačelnica Sarajeva na Twitteru.

Sve ovo je prošlo maltene neopaženo i bez velike publikacije javnosti koja je ranije već iskazala bijes zbog namjere da se kukavicama i saradnicima neprijatelja, sarajevskom HVO-u, koji nikad nije otišao ni u jednu bitku za oslobađanje Sarajeva, pravi spomenik. Za šta, za njihov kukavičluk. Kažu da su imali 5.000 boraca, što je još jedna laž. Ali istina je da su u njihovim jedinicama bili i Bošnjaci, oni koji su se izvlačili od odbrane domovine i svog grada i izdajnički priklanjali ovoj kontejner jedinici.

iZDVOJENO