General Mašović u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (ZŠ OSBiH) generalpukovnik Senad Mašović boravit će u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama od 3. do 10. aprila.

General Mašović će imati više sastanaka sa zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD-a (Pentagona), a među njima sa načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD-a generalom Danielom Hokansonom, zamjenikom direktora Uprave za strategije, politiku i planove Združenog štaba Oružanih snaga SAD-a generalmajorom Brettom Sylviom i zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu SAD-a Laurom Cooper.

Također, u okviru posjete planirani su susreti sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland, sa guvernerom Larryem Hoganom, kao i sa komandantom Nacionalne garde (NG) Marylanda generalmajorom Timothyem Gowenom i komandanticom 175. Krila Zrakoplovnih snaga NG Maryland brigadiricom Jori Robinson.

Kako je planirano, general Mašović će posjetiti i Vojnu akademiju West Point gdje će se susresti sa bh. kadetima koji se školuju na ovoj visokoj vojnoj ustanovi.

Tom prilikom održat će i sastanak sa generalpukovnikom Darrylom A. Williamsom, komandantom Vojne akademije West Point, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(Vijesti.ba / Fena)