FTV zaposlila Draganu Rajić čiji su otac (poginuo u ratu) i brat pucali na Sarajevo


Internet aktivisti objavili su podatke koji su uznemirili bh. javnost kao i značajan dio dijaspore. Prema tim navodima, koje prate dokazi, voditeljica i novinarka Federalne televizije Dragana Rajić, kćerka je pripadnika VRS Spasoja Rajića koji je tokom rata životom platio napad na Sarajevo. Rajić je dobio i ‘Medalju zasluga za narod’ a koju mu je u septembru 2017. godine posthumno dodijelio tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik.

Slika može predstavljati 2 osobe i tekst koji navodi 'peny6лиKa cpncKa npeAeeAHиK peny6лиKe oAлиKyje Pajnh (ToAop) Cnacoja. HeTo4Ho Capajebo. nocTxymHo жeAaлoл 3acлyra 3a HapoA ZAŠTO RUBINA ČENGIĆ GRLI NOVINARKU FTV DRAGANU RAJIĆ? ZATO ŠTO JE DRAGANIN OTAC SPASOJE POGINUO NAPADAJUĆI SARAJEVO (VRS) JPOSTUNO 2017. ODLIKOVAN OD DODIKA! ZATO ŠTO JE DRAGANIN BRAT GORAN Goran Rajic BIO JURIŠNIK U VRS NAPADAO Moj jurisni 1993 god. January 2017 Srpsko Sarajevo SARAJEVO ToKom OPSADE! 49 12 com Like Comment Sha Srpko Rajic Jeli ovo Boris Lukic ?????? prvom redu Like Reply 4y Goran Rajic Ne nije,on mladji bio tad,mislim daje on 76godiste.'

 

Osim toga, svi dokazi govore da je i Draganin brat Goran Rajić bio u specijalnim odredima zločinačke vojske Ratka Mladića. Dokazi pribavljeni sa njegovog Facebook profila ukazuju da je Goran bio također na sarajevskom ratištu i da je aktivno uzeo učešće u specijalnim zadacima ubijanja Sarajeva tokom perioda opsade 1992-1995.

Sve ovo je zaprepastilo publiku koja traži odgovor zašto i ko je u Sarajevo doveo Draganu i dao joj posao koji je plaćen pretplatom žrtava njenog oca, brata i ostalih agresorskih vojnika.

Brojni građani su primijetili i fotografiju na kojoj je notorna Rubina Čengić zagrlila Draganu Rajić. To je izazvalo mnoštvo komentara u kojima narod potvrđuje da je ovo još jedan u nizu Rubininih ispada u kojima iskazuje ljubav prema velikosrpskom elementu. Tako podsjećaju na njen pokušaj amnestiranja vlasnika lanca pekara ‘Manja’ Saše Trivića nakon što je on dao podršku ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću. Ona je to učinila tako što je u RTV studio donijela peciva iz ove pekare i rekla da je od podržavanja masovnih ubica bitnije što Trivić plaća PDV. To je izazvalo zgražavanja javnosti, jednako kao i fotografija sa Draganom Rajić čiji su otac i brat pucali i ubijali Sarajevo.

DEBLOKADA.COM