FANOVI PROVOCIRAJU RONALDA: Evo na koje mjesto su ga stavili u izboru za Zlatnu loptu
Lionel Messi osvojio je svoju osmu Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u sezoni 2022./2023. koju dodjeljuje France Football. Iza Messija su ostali Erling Haaland i Kylian Mbappe. U izboru je sudjelovao po jedan novinar iz svake od 100 najbolje rangiranih zemalja po FIFA-inoj ljestvici. Glasali su tako da su odabrali pet igrača kojima su davali od jednog do pet bodova.

Argentinski čarobnjak je i dosad držao rekord po pitanju spomenute nagrade, a najbliži na vječnoj listi mu je najveći rival Cristiano Ronaldo koji ih je osvojio pet. No, Ronaldo na ovogodišnjem glasanju nije ni bio u konkurenciji za glasanje. Nekoliko fan stranica odlučilo ga je ismijati i staviti na 829. mjesto u izboru.

Ronalda je boljeg rezultata u stvarnom glasanju gotovo sigurno stajao transfer u saudijski Al Nassr koji ga je doveo u prosincu prošle godine nakon što ga je Manchester United otpustio. Ronaldo je prošle sezone, za koju se dodjeljivala ova Zlatna lopta, dao jedan gol u engleskoj ligi u deset nastupa i 14 u saudijskoj ligi (16 nastupa).