EROL AVDOVIĆ: „Ako Vučić s tom logikom priznaje Bosnu i Hercegovinu, onda je to opasna politika koju tek NATO može držati pod kontrolom…“


Reakcije na izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića stižu iz New Yorka

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, osvrnuo se na društvenim mrežama na izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

„Vučić nastavlja s kolektivnom šizofrenijom u Srbiji. Homo duplex: Jedna lićnost voli Rusiju i opravdava brutalnu rusku agresiju na Ukrajinu. A druga, zbog pritiska sa Zapada pristaje na sve – radi love. Kako se ono zove plaćanje tih usluga“, upitao je Avdović, te dodao:

„Vučić prvi nakon Nikole Pašića dobio orden Aleksandra Nevskog. `Moja kćerka je išla u rusku školu. Ona savršeno govori ruski. Mi ostali razumijemo taj politički jezik dovoljno dobro. Sve to nas užasno pogađa. Moram posebno voditi računa o Srbiji”, kaže. A poslije s pobjednikom.

“Ako s tom logikom Vučić (samo) za sad priznaje Bosnu i Hercegovinu, a poslije ćemo vidjeti, onda je to opasna politika koju tek NATO može držati pod kontrolom. Zato BiH i Kosovo u istom paketu u NATO Plus ‘Javelin’. Nema druge nego biti na oprezu”, zaključio je Avdović.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Pink televiziji govorio je i o visokom predstavniku Christanu Schmidtu, Bošnjacima i članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

(SB)