Erdogan izbornu kampanju završio akšamskim namazom i dovom u Aja Sofiji


Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan završio je večeras izbornu kampanju završiti akšamskim namazom i dovom u Aja Sofiji.

Pogledajte kakva je atmosfera bila na akšam namazu i završnoj dovi u Aja Sofiji.

 

 

Molimo Allaha da ga podrži i podari pobjedu.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu kako je cilj njegove zemlje ne ostaviti niti jednog teroristu krvavih ruku unutar svojih granica do kraja 2023. godine, javlja Anadolija.

Erdogan se obratio građanima okupljenim na mitingu u distriktu Sancaktepeu, u Istanbulu, a govorio je o borbi protiv terorizma.

Ističući da su terorističku organizaciju unutar granica doveli do granice iscrpljenosti, Erdogan je rekao:

“Jesmo li (teroriste, op.a.) pokopali u Cudiju? Jesmo li ih pokopali u Gabaru? U Kandilu, u Bestleru? Naš cilj je ne ostaviti niti jednog teroristu krvavih ruku u Turkiye do kraja 2023, stote godišnjice naše Republike. Isto tako, nećemo dopustiti ni da ovi nitkovi dišu izvan naših granica”, poručio je Erdogan.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turkiye, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turkiye, teroristi PKK-a odgovorni su za smrt najmanje 40.000 ljudi.

SAFF