EMIR SULJAGIĆ O SRAMOTNOM IZVJEŠTAJU: “Hiljadu stranica bi mnogo svrsishodnije bilo potrošeno kao toalet papir…”


…U smislu međunarodnog dometa i priznanja ovog izvještaja, mogao ga je isto tako potpisati i Savjet Mjesne zajednice Čeljigovići.”

“NA jednoj strani nalazi se rad Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, institucije koja je imala budžet od sto miliona dolara godišnje i desetine istražitelja, a na drugoj s koca i konopca sakupljena gomila nikogovića na platnom spisku ljudskog smeća koje tvrdi da porodice u mezarju u Memorijalnog centra Srebrenica pokopavaju prazne tabute.”

“Stoga, moj komentar je da mi ne pada na um da komentarišem ovaj dokument. Hiljadu stranica ovog izvještaja bi mnogo svrsishodnije bilo potrošeno kao toalet papir. U smislu međunarodnog dometa i priznanja ovog izvještaja, mogao ga je isto tako potpisati i Savjet Mjesne zajednice Čeljigovići. Memorijalni centar Srebrenica ostaje posvećen radu na memorijalizaciji genocida nad Bošnjacima istočne Bosne i ne pada nam na um da ulazimo u javnu debatu sa ljudskim otpadom koji se potpisao pod ovaj tzv. izvještaj”, kazao je Suljagić za Raport.