ELMEDINA MUFTIĆ: “Za ljigavca Farisa Šehovića iz njihove stranke isti su agresori iz HVO i VRS i branioci domovine Armija RBiH”


Ljige s krizom identiteta, hulje koje kao miševi grizu stablo istine, gubitnici na oba svijeta, napaćene duše koje se hrane tuđom nesrećom, umobolnici koji se bore za nepravdu. Kukavice koji preziru hrabre. Pašćad koja laju i zavijaju na svaki glas istine.Našista Faris Šehović iz Naše stranke napisao fb status u kojem je VRS presuđenu za genocid, HVO presuđen za UZP, sve to pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Hagu, izjednačio sa najčasnijom organizacijom u hiljadu godina države bosanske, Armijom R BiH, tvrdeći da su gore pomenuti vojske palile sela ubijale civile, što je djelomična istina i odnosi se na VRS i HVO, ali nikako na časnu Armiju RBiH

Imaju osobe na koje vrijedi trošiti riječi, pokušati ih dozvati, ima i onih koje ništa osim šake ne može osvijetiti, a ima i onih koji nisu vrijedni ni riječi, ni onog bola koji bi insan osjetio u ruci prilikom udarca, e, to su oni koji su ispod svakog dna.
To su oni ljigavci koji se stide svega što predstavlja vrijednost, i veličaju sve što je sunovrat. Ljige s krizom identiteta, hulje koje kao miševi grizu stablo istine, gubitnici na oba svijeta, napaćene duše koje se hrane tuđom nesrećom, umobolnici koji se bore za nepravdu. Kukavice koji preziru hrabre. Pašćad koja laju i zavijaju na svaki glas istine.
Takvih je uvijek bilo i bit će. Nedostojnih riječi i udarca, ali dostojnih prezira, i istine koja ih boli.
Nekakav, Faris Šehović, iz ovog trećeg (ne)soja, koji predstavlja sav poganluk oličen u velikosrpskom projektu nazvanom “Naša stranka”, za čije političko oževljenje najveće zasluge ima Elmedin Konaković, a po riječima Bojana Bajića, napisao je fb status u kojem bez da trepnu izjednači ratnog zločinca Darija Kordića i generala Sakiba Mahmuljina.
Ko je Kordić i za kakve je zločine osuđen na dvadeset pet godina zatvora, govore stranice haškog tribunala.
Ko je Sakib Mahmuljin, znamo svi mi, koji smo u vremenu agresije bili u Bosni i koji smo na bilo koji način preživjeli genocid ili UZP.
Zatim je našista Šehović, napisao fb status u kojem je VRS presuđenu za genocid, HVO presuđen za UZP, sve to pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Hagu, izjednačio sa najčasnijom organizacijom u hiljadu godina države bosanske, Armijom R BiH, tvrdeći da su gore pomenuti vojske palile sela ubijale civile, što je djelomična istina i odnosi se na VRS i HVO, ali nikako na časnu Armiju RBiH.
Samo jedan dio statistike o zločinu i kazni iz perioda devedesetih pokazat će koje velikosrpskom zlo se krije u “Našoj stranci” i ovim slugama njezina zla koji su uzeli maha i slobode da nas vrijeđaju.
“Međunarodni krivični sud za eks Jugoslaviju (ICTY – MKSJ) je podigao optužnice protiv 161 osobe i od toga optužio 94 Srbina, 29 Hrvata, 9 Bošnjaka, 9 Albanaca, 2 Makedonca, 2 Crnogorca… Pred MKSJ i MICT (Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove) osuđeno je 67 Srba (recimo, iako je Simatović Hrvat, pripada srpskim strukturama), 18 Hrvata, 5 Bošnjaka, 1 Crnogorac, 1 Makedonac, 2 Albanca. Ukupno je izrečeno skoro 1.500 godina zatvora i 7 doživotnih kazni zatvora. Sve doživotne kazne zatvora su izrečene protiv visokopozicioniranih osoba iz političkih i vojnih struktura bosanskih Srba.
Od skoro 1.500 godina izrečenih kazni zatvora preko 1.150 godina se odnosi na političko, vojno i policijsko rukovodstvo Srbije i Republike Srpske, a 270 godina protiv Hrvata. ” podaci preuzeti iz teksta “Snaga Haga” autora Sead Omeragić.
Gdje i kako je ovaj našistički ljigavac vidio mogućnost izjednačavanja strana, ostat će da sami otkrijemo. Po njemu su žrtve jednako zločinci, jedina legalna vojna formacija na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine u vremenu višedržavne agresije Armija RBiH je ista kao agresorske falange, po njemu nije bila agresija nego građanski rat. Ali znamo onu narodnu iz čije čase kusaš njegovu čorbu jedeš. Tako sudeći po stavovima ovaj našistički junoša je pripet za velikosrpske jasle.
Činjenica je da pase travu, ali i laje kao bijesno pašće ne želim vrijeđati pse.
I tako, samo jedan u nizu kerova koji laju dok karavane časti prolaze pored njih, a na čelu karavane Sakib Mahmuljin sa zastavom najčasnije vojske Armije RBiH.
Još bih dodala da su uzp-ovci, a i ostali dušmani osuđeni pred Haškim tribunalom, za razliku od naših generala, protiv kojih se podižu optužnice na “našim” sudovima, od strane “naših” tužitelja pred “našim” sudijama, gdje je sasvim u redu da svjedoci lažu, mijenjaju iskaze, gdje tužitelji izvlače zaključke bez dokaza, a sudije na osnovu ničega osuđuju. Haški tribunal nikada nije imao osnove da podigne optužnicu protiv Generala Mahmuljina.