ELMEDINA MUFTIĆ: Ne aplaudiram Žbanićki, niti masi sličnih njoj, koji nam naknadnom pameću razvlače inteligenciju


Šta god da trojka uradi krivi ste svi zajedno sa njima, jer ste propagirali, agitovali, radili za njih. Saučesnici ste u svemu što urade od izdaje do rehabilitacije ratnih zločinaca, revolveraša i zlostavljača na čelu ministarstava

Ne spadam u red onih koji će aplaudirati Žbanićki, niti masi sličnih njoj, koji nam naknadnom pameću razvlače inteligenciju.
Šta god da trojka uradi krivi ste svi zajedno sa njima, jer ste propagirali, agitovali, radili za njih. Saučesnici ste u svemu što urade od izdaje do rehabilitacije ratnih zločinaca, revolveraša i zlostavljača na čelu ministarstava.
Nećete “inteligencijo” proći neogrebani. Da, oni nisu mogli bez vas i vaše sulude mržnje prema SDA doći ovdje gdje jesu. Sad gledajte što ste tražili, uživajte u plodovima vlastite neljudskosti, aplaudirajte pucnju u civilizacijske vrijednosti onih kojima ste punili cijevi.
Ne vidim, čemu sad oglašavanje i protestovanje, kad ste bili saglasni u jednom, a to je “neka ode SDA, pa neka bude gore”.
Eto otišla je SDA i gore je, sve je kako ste željeli, prema tome vaše intelektualno i umjetničko mudrovanje nije ništa drugo do kukavičluk da živite u gorem koje ste prizivali.
Takva intelektualna elita koju ne vodi razum nego mržnja i ne zaslužuje ništa bolje od ovog što trenutno imamo, rehabilitatore fašizma, revolveraše, zlostavljače, dilere i ostale polusvijete i mediokritete kojima ste svojom plitkom pameću a dubokim egom isporučili državu.
Kuda ideš, Jasmila, trebala si se pitati mnogo prije, ne samo ti, nego svi vi koji ste im omogućili da rade ovo što rade i uz sve to uživaju u tome.