EDIN DEDIĆ OBJASNIO: „Ovo je naša, a ne zemlja Marfija, Eskobara i drugih!”


„Ovo je naša zemlja i zemlja naših predaka i naše djece, a ne zemlja Marfija, Escobara ili bilo kojeg stranog zvaničnika” , naglasio je Dedić.

Prof. dr. Edin Dedić objavio je na svom Facebook-u kratku analizu povodom imenovanja sastava Vijeća ministara. Pogledajte ispod šta Dedić poručuje novim ministrima.

„Danas, nakon imenovanja najlošijeg sastava Vijeća ministara od Dejtona u kojem su Bošnjaci zastupljeni skoro kao ‘ostali’, ciničnih komentara i čestitki američke ambasade i iskrenih čestitki ministru Konakoviću iz Zagreba, mnogima je tek sada postalo jasno kakva se igra vodi oko Bosne i Bošnjaka.
Moja malenkost je ovo shvatila 2017. godine kada mi je nuđeno da budem dio nekih ‘novih političkih projekata’. Iz par razgovora sam shvatio o čemu se radi i umjesto pristupanja ‘novim’ političkim projektima javio sam se rah. Salki Bukvareviću i stavio se na raspolaganje Stranci demokratske akcije.

Mnogi me tada nisu razumjeli kao ni prošle godine kada sam prihvatio da budem kandidat SDA na općim izborima. Bilo je i primjedbi, kritika pa i uvreda. Halalim. I pozivam sve patriote da stanemo u odbranu naše države. Ovo je naša zemlja i zemlja naših predaka i naše djece, a ne zemlja Marfija, Escobara ili bilo kojeg stranog zvaničnika. Njima je ovo igra, prilika za napredovanje u karijeri, a nama pitanje biti ili ne biti. Nikakav lični ili stranački interes ili sujeta ne smije biti ispred općeg i državnog interesa.

Ovaj bajrak neće pasti!
Ovaj ezan neće utihnuti!
Ovaj narod neće na koljena pasti
Ova država će dovijeka postojati!”, napisao je Dedić na svom Facebook nalogu.