DRUŠTVENE MREŽE O ISTRAZI PROTIV IZETBEGOVIĆA: “3kaši i SNSD-HDZ tužilaštvo rade sve da Dodiku otvore put da uništi BiH”


Begić: “Dok Dodik ukida čitav Ustavni sud, trojkaši i njihovi šefovi bave se montiranjem besmislenih postupaka u cilju zastrašivanja i progona. Presuda u slučaju “Božo Ljubić” je provedena, dakle, Nedić je stvarno za vas bio amater! Pravi amater!” Ova zloupotreba Tužilaštva je poruka svima koji se protive razbijanju države da će doći na red. Na stranu što se radi o apsurdnoj istrazi u vezi davno provedene odluke Ustavnog suda”, napisao je Bajrović. Bh. pravosuđe kontrolišu oni koji tu kontrolu godinama fakturišu drugima”, napisao je Pobrić.

Državni parlamentarac Zlatan Begić smatra da se radi o montiranju besmislenih postupaka:

“Okupacione vlasti uvijek su posezale za logičkim, pravnim i fizičkim nasiljem, koje uključuje i montiranje besmislenih postupaka. Vlada koja se temelji na nedemokratskom i nelegalnom otimanju vlasti od građana uvijek se održava svakom vrstom nasilja. Nedić je za vas bio amater”, poručio je Begić, a zatim i dodao:

“Dok Dodik ukida čitav Ustavni sud, trojkaši i njihovi šefovi bave se montiranjem besmislenih postupaka u cilju zastrašivanja i progona. Presuda u slučaju “Božo Ljubić” je provedena, dakle, Nedić je stvarno za vas bio amater! Pravi amater!”

Politički analitičar Reuf Bajrović smatra kako se radi o zloupotrebi Tužilaštva BiH.

“Trojkaši i SNSD-HDZ Tužilaštvo rade sve da Dodiku otvore put da uništi BiH. Ova zloupotreba Tužilaštva je poruka svima koji se protive razbijanju države da će doći na red. Na stranu što se radi o apsurdnoj istrazi u vezi davno provedene odluke Ustavnog suda”, napisao je Bajrović.

Savjetnik predsjednik SDA Bakira Izetbegovića Nedim Pobrić kaže da ovaj slučaj poakzuje da je pravosuđe politički kontrolisano.

“Istraga protiv Bakira Izetbegovića koju po nalogu Tužilaštva provodi SIPA-a savršeno precizno pokazuje da pravosuđe kontrolišu oni koji tu kontrolu godinama fakturišu drugima”, napisao je Pobrić.