DRAMATIČNO STANJE: Nevrijeme "zarobilo" osam osoba na Boračkom jezeru, evo zbog čega su mjštani posebno ogorčeni
Zarobljeni smo na Boračkom jezeru. Nevrijeme nam ne dozvoljava da napustimo naše domove i zaista ne znamo šta nas čeka u narednim satima.

To je kazala Sarajka Najda Vranić, koja se u ovom trenutku nalazi “zarobljena” na Boračkom jezeru, zajedno sa još tri bračna para.

Loši vremenski uvjeti u ovom dijelu Bosne i Hercegovine uzrokovali su veliku poplavu na Boračkom jezeru, gdje Naida provodi vikendom odmor, zajedno sa ostalim prijateljima.

“Životno nismo ugroženi, ali ne možemo doći do prodavnice da kupimo sve što nam je potrebno. Srećom, imamo dovoljno hrane. U svojim vikendicama smo sigurni, ali ne smijemo izaći vani na otvoreno. Nadam se da noć neće biti teška i da sa novom kišom, neće doći do još veće katastrofe”, priča nam Vranić, koja dodaje da je u nekoliko navrata nestajala i električna energija.

Ona kaže da su mještani Boračkog jezera Općini Konjic više puta ukazivali na ovaj mogući problem. No, nije bilo sluha…

“Šute i vidite šta se na kraju dogodi. Vjerujem da će ova situacija za njih biti velika opomena da se u budućnosti nađe rješenje. Ljudski životi su najvažniji”, kazala je Najda Vranić za Radiosarajevo.ba, dodajući da je sličan problem dogodio i prošle 2022. godine.