DOLAZAK TURSKOG GIGANTA UDARNA VIJEST U REGIJI: Najveća turska kompanija zaposlit će u Bosni i Hercegovini 1.000 radnika…


Koç Holding je veliki industrijski, trgovački i financijski koncern koji obuhvaća više od 100 kompanija.

Koç Holding, najveći koncern u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500, planira ulaganje u uspostavu duty free trgovina diljem Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebalo dobiti oko 1000 radnika.

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, predstavio je Tameru Haşimoğluu, predsjedniku Koç Holdinga, odgovornom za sektore turizma, prehrane i maloprodaje, projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu s ciljem jačanja ekonomske suradnje i izvoza, ali i izravnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

“Najvećoj turskoj kompaniji predstavili smo neke od potencijala za ulaganje u gospodarstvo na području FBiH. Projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je vrlo značajan za taj kanton, ali i za cijelu Federaciju BiH. Istaknuli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost ulaganja u konkretni projekt”, rekao je premijer Novalić.

Predstavnici turske kompanije pokazali su zanimanje za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji BiH, piše hrvatski „Poslovni dnevnik“.

Koç Holding je veliki industrijski, trgovački i financijski koncern koji obuhvaća više od 100 tvrtki iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije, te financijskih usluga i turizma.