Dok su ispred Predsjedništva ispraćani tabuti ubijenih Srebreničana Forto i njegovi ministri vozali se kvadovima po Bjelašnici!

Piše: A.Vrabac

Ispraćaju kolone sa 19 tabuta žrtava genocida u Srebrenici koja je jučer prošla kroz Sarajevo na putu prema Potočarima prisustvovali su predstavnici vlasti, a obraz Vladi KS sačuvao je jedino ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP BiH) koji je došao ispred Predsjedništva BiH.

Na fotografijama se ne vidi ministrica obrazovanja i odgoja Naida Hota Muminović, pa nećemo ni tvrditi da je bila kao ni ministar komunalne privrede, infrastrukture, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović. Ali na fotografiji se vide Forto, ministar MUP KS Admir Katica, ministar privrede Adnan Delić, ministar zdravstva Haris Vranić, ministrica pravde i uprave Darja Softić-Kadenić, ministrica rada i socijalne politike Ivana Prvulović, ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, ministar kulture i sporta Samir Avdić, ministar finansija Davor Čičić.

Možda bi ministar Katica mogao objasniti da li je vožnja kvadovima na Bjelašnici bila u skladu sa zakonom, a nadamo se i da su oni koji su ustupili vozila čisti pred zakonom.

Dok KS vrvi problemima, od gomilanja smeća do nepravovremene vakcinacije u sarajevskoj Zetri, boravak na Bjelašnici valjda je ispušni ventil za Vladu KS koja se za četiri mjeseca suočila sa dvije ostavke ministrica.

NAP