Dok Izetbegoviće proziva zbog iftara, supruga Senada Avdića, ambasadorica BiH u Španiji, uživa u saudijskom luksuzu - BH Vijesti

Dok Izetbegoviće proziva zbog iftara, supruga Senada Avdića, ambasadorica BiH u Španiji, uživa u saudijskom luksuzu


Iftar u saudijskoj nadoknadi vremena, da parafraziramo jedan od Avdićevih naslova.

R.S.


Kako se na OBN vratila stara garda koja je tu jadnu pink reality televiziju prodala Mađarima pa je opet od njih otkupila, Avdić je opet dobio priliku da popravi kućni budžet kolumnom koja je ustvari jedan te isti tekst koji Avdić piše godinama.

Red Izetbegovića, red sve mutnijih sjećanja iz prošlog stoljeća, red navodnih ekskluziva koje mu je neko došpapnuo u kafani, pokoja maštarija i konstrukcija te citat ovdašnjih analitičara i eto Avdiću sedmične gide. Za cekera.

Gostovanje supružnika Izetbegović u ramazanskom program Hayata neiscrpna je tema već danima ovdašnjih novinara i političara koji uglavnom nemaju pojma ni šta je iftar ni šta je post ali imaju brojne zamjerke na to kako bračni par Izetbegović, čiji je otac i svekar robijao zbog iftara i ramazana, provodi taj sveti mjesec.

Sve znaju samo ne znaju pojasniti Šarčevići, Magazinovići, Bećirovići, Avdići, sve mumin do mumina, zašto smatraju da doktorica i direktorica dviju bolnica u Sarajevu ne bi mogla sebi priuštiti „prsten i zlatni lanac“?

Ali, kako to obično bude, prije no što se istreseš pred tuđa, treba pomesti pred vlastitim vratima. Pa se vrati gdje se najmanje nadaš.

Jasmin Mulahuseinović majstor je surfanja internetom a sarajevske samozvane veličine i autoriteti njemu to nisu. Dapače. Pa je tako ovih dana iz dubina interneta iskopao zanimljivu fotografiju. Na njoj je supruga Senada Avdića, navodno ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španiji, kako uživa u saudijskom iftaru. U punom skupljem dress codeu, snimljena u isto vrijeme dok je njezin suprug komentirao styling Sebije Izetbegović.

Iftar u saudijskoj nadoknadi vremena, da parafraziramo jedan od Avdićevih naslova.

“Ne znam jesam li naivan ako od tebe kao iskusnog novinara, Senade, očekujem korektnost i umjerenost? Sasvim je OK kritikovati nešto što ima smisla kritikovati. Ali ovo je ipak bez mjere. Tvoja supruga Danka je ambasadorica u Španiji, kao novinarka, pozira u saudijskom luksuzu na iftaru, sa duplom ogrlicom. Ima li smisla?!”, napisao je Mulahuseinović, uz fotografije stola sa saudijskim delicijama i gospođu Avdić kako oblizuje prste dok u njma uživa.

A narod rovi po kontejnerima.

STAV