Dok Čović kod Schmidta pokušava spasiti Gordanu Tadić premijer Plenković nastavlja igrati u režiranoj aferi: “Zaštitit ćemo i naše zapovjednike i nacionalne interese!”


– Nemojmo zaboraviti što je sve Hrvatska učinila za BiH. Samo par tjedana nakon Srebrenice Hrvatska vojska je omogućio da se u Bihaću ne dogodi novi genocid, rekao je Plenković

– Da prvo razjasnimo jednu stvar – najvažnija poruka ratnim zapovjednicima i cijeloj hrvatskoj javnosti je da nema nikakvih optužnica. Postoji zamolba za pravnom pomoći koja je došla iz BiH. U četvrtak ćemo se naći sa zapovjednicima. A nakon toga ćemo donositi odgovarajuće poruke. Zaštitit ćemo i naše zapovjednike i nacionalne interese. Ali svaki potez treba biti utemeljen u zakonu i međunarodnim sporazumima.

Novinari su ga pitali i za Facebook status SDSS-ovog načelnika Borova o Oluji, koju je okarakterizirao kao ‘zločin koji traje’.

– To je za svaku osudu, to je neprihvatljivo i neprimjereno. Moram vidjeti o čemu se radi, rekao je Plenković.

A zatim se Plenković ponovo osvrnuo na zahtjev Tužilaštva BiH.

– Nemojmo zaboraviti što je sve Hrvatska učinila za BiH. Samo par tjedana nakon Srebrenice Hrvatska vojska je omogućio da se u Bihaću ne dogodi novi genocid.

(SB)