DODIKOVA BAHATOST PRERASLA U OTVORENE PRIJETNJE: “Biseri Turković je svaka za šamara”


Podanički odnos “sarajevske trojke” ekspresno je Dodika napravio bahatu bitangu koja ne preza ni od otvorenih prijetnji politčkim oponentima u ovom slučaju ministrici bh. diplomatije Biseri Turković.

 

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da odlazeća ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković “ako ne dovlači hurme iz Katara, onda “baca” budaleštine po Sarajevu i u tome joj je prošao cijeli mandat.”

“Umjesto da se sa partijskim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu prijetnja ne samo BiH, već cijeloj Evropi, Turković pokušava da svoj otrov prospe po RS i Ruskoj Federaciji”, izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše optužbe Turković u vezi sa dodjelom ordena predsjedniku Rusije Vladimiru Putin i intoniranja himne RS na obilježavanju dana RS.

Dodik je za Srnu rekao “da pod himnom RS, koja joj smeta, nije stradao niko u svijetu, ali pod uzvikom “Allahu ekber”, koji slušamo ovih dana u FBiH, stradalo je hiljade Evropljana i Amerikanaca.”

“Mi smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike evropske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmjenu sa Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra”, naglasio je Dodik.

(SB)