Dodik: Spreman sam da se povučemo iz svih organa BiH

Antalija, Turska - 20. juni 2021: Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je za Anadolu Agency (AA) kako je veoma važno što Turska pokazuje svoj interes za ekonomske projekte na prostoru BiH. Poručio je da je Turska snažna zemlja sa velikim liderom i snažnom ekonomijom, koja može pomoći BiH te da je njena podrška vidljiva i prijateljska. Dodik je učestvovao na prvom Diplomatskom forumu u Antaliji (ADF), čiji je globalni komunikacijski partner AA, a tom prilikom je odgovarao na pitanja novinara AA, osvrnuvši se na odnose BiH i Turske. ( Ömer Evren Atalay - Anadolu Agency )

Milorad Dodik, član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, potvrdio je da je na zadnjem sastanku razgovarano i o formiranju koncentracione, odnosno vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi bila i opozicija.

Naveo je da prihvata da se formira vlada nacionalnog jeidnstva u kojoj će biti lideri partija shodno njihovoj veličini i učešću u političkom životu Republike i da se na taj način okupe.

Dodik je rekao da je razgovarao sa liderima opozicije Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem, navodeći da će o tome biti riječi i narednih dana.

– Spreman sam i ponudio sam na prethodnom sastanku lidera partija Srpske da podnesem ostavku na mjesto člana Predsjedništva, kao i da to urade i svi poslanici i članovi Savjeta ministara, odnosno da se povučemo iz tih organa, što bi bila jaka poruka – rekao je Dodik.

(Vijesti.ba)