Djelovodnik „Trojkine“ UDBE - nepoćudni na skandaloznom popisu - BH Vijesti

Djelovodnik „Trojkine“ UDBE – nepoćudni na skandaloznom popisu


Bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je objavio skandalozan dokument po kojemu se vidi na koji način režimska „Trojka“ etiketira državne službenike. Naime, iz onoga što je Ajnadžić objavio čini se da „Trojka“ u Općini Centar vodi neku vrst evidencije koji liči na svojevremene Djelovodnike šefova bosanskohercegovačke UDBE. Popis državnih službenika prati opis njihovih veza sa SDA. Postavlja se pitanje šta je sljedeće – otkazi ili hapšenja. Biro ili Goli otok. Interesantno je i to da Ajnadžićev izvor dolazi upravo iz „Trojke“ i da očito u njihovim strukturama postoje oni koji primjećuju nedemokratske prakse koje liče na najgori period komunizma. Post Nedžada Ajnadžića prenosimo u cijelosti:

R.I.

U prilogu ovoga teksta Vam dajemo na uvid dokumente koji potvrđuju gore navedeno. Naime, ovaj papir je eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke “obračune”. Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak.

Autori ovih analiza su, na našu žalost, SM, SDj i PH.

Inače, P.H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po “političkoj” i “genetskoj” predodređenosti.

Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše medjuljudske odnose i izaziva konfrontaciju.

Ovi papiri i “mudra” analiza govori o njima vise nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobjedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi agencija za državnu službu.

P.S

Ovu analizu mi je dostavio jedan od funkcionera Pozicije u OV, ako bude neophodno objavit ću njegovo/njeno ime.

Ovo je sramota čime se bavi ova vlast.