DIKTATOR U POKUŠAJU! Elmedin Konaković: “Zbog ovoga je važno skloniti sa scene ovaj sistem. Osloboditi prostor i ljude.”


U Sarajevu su danas na nekoliko lokacija u centru  grada osvanuli plakakti kojim se lideri Sarajevske trojke optužuju za izdaju i porede sa izdajnikom i ratnim zločincem Fikretom Abdićem. Na ovo je reagovao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde. Istaknuo je da “ovim objavama dokazuju da je važno skloniti sa scene ovakav sistem”, možda se Konaković upravo zbog uklanjanja tog “sistema” uvezao u koaliciju sa dokazanim rušiteljima Bosne i Hercegovine Dodikom i Čovićem.

“Važno je da nikad ne uradimo ništa slično, da ni izdaleka ne ličimo na režim i njegove kerbere. Samo još pojačati borbu za bolju BiH. I ovim objavama dokazuju da je važno skloniti sa scene ovakav sistem. Osloboditi i prostor i ljude”, napisao je na Twitteru Konaković. Na koji će način Konaković ukloniti “sistem i njegove kerbere” Konaković nije konkretno naveo.

Podsjetimo, danas su u Sarajevu osvanuli plakati sa fotografijama Konakovića, predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića i predsjednika Naše stranke Edina Forte, uz fotografiju osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, a na kojem piše: “Na koga djeca liče? Na Babu”.

Uz taj plakat, zabilježeni su i drugi sa natpisima “Koalicija za Otvoreni Balkan i ‘Veliku Srbiju’, Dritani iz našeg sokaka” i “Troj(k)anski konj”.