DI MARIA SE OGLASIO NAKON ŠTO JE MESSI OSVOJIO ZLATNU LOPTU: "Idi plači"
LEO MESSI osvojio je svoju osmu Zlatnu loptu, a legendarni Lothar Matthäus smatra da je Erling Haaland Zlatnu loptu zaslužio više, nazivajući izbor “farsom”. Bivši igrač Bayerna i njemačke reprezentacije, koji je Zlatnu loptu osvojio 1990. godine, nije bio sretan što je sinoć Messi osvojio Zlatnu loptu. “Haaland je cijele godine bio bolji od Messija”, izjavio je 62-godišnjak za Sky.

“Ova nagrada nije zaslužena i dokazuje da Svjetsko prvenstvo više vrijedi od svega. Po mom mišljenju, nitko nije bio bolji od Haalanda, on je bio najbolji u posljednjih 12 mjeseci. Osvojio je važne naslove s Manchester Cityjem, postavio rekord po broju golova. Bila je to farsa, iako sam uvijek bio Messijev fan.”

Matthäus je svjetski prvak postao protiv Argentine

Njegove riječi je na svojoj Instagram stranici prenio argentinski časopis Ole!, a među komentarima tog posta pojavio se Angel Di Maria, još jedna živuća nogometna legenda, koji je stao u obranu svog reprezentativnog kapetana Messija i Matthäusu poručio: “Idi plači negdje drugdje.”

Di Maria i Messi bili su veliki klupski rivali dok su igrali za Real Madrid i Barcelonu, ali privatno su veliki prijatelji i obojica dolaze iz istog grada, Rosarija. S reprezentacijom Argentine su zajedno osvojili sve što su mogli, a Di Maria je u pothvate osvajanja Copa Americe i Svjetskog prvenstva ugradio jako bitne golove u finalima.

Matthäus je Zlatnu loptu osvojio nakon što je Zapadnu Njemačku vodio do zlata na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine kada su u finalu u Rimu pobijedili Argentinu Diega Maradone, koja je bila branitelj naslova.

(Index.hr)