DA JE BILO PO DINI, INZKO BI ŠUTIO: Kako su Bakir i Šefik kontinuirano ubjeđivali Valentina da još jednom pomogne Bosni (VIDEO)


Ovaj video je dokaz kako se ko ponašao u odsudnom trenutku, šta je govorio “umiljati”Konaković, a šta državotvorni Izetbegović i kako je ko uticao na Inzkovu sudbonosnu odluku o negatorima ge nocida. Šta je Džaferović 11. jula poručio Inzku: Sud savjesti neće imati milosti za one koji nisu zaustavili zlo

Šta je Džaferović 11. jula poručio Inzku: Sud savjesti neće imati milosti za one koji nisu zaustavili zlo

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici u Fabrici akumulatora u Potočarima pozvao je visokog predstavnika Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, poručivši da će “sud savjesti i sud historije najmanje milosti imati za one ljude koji su mogli zaustaviti zlo, ali nisu to uradili”.
Ovo riječi člana Predsjedništva BiH na neki su najavile današnju odluku visokog predstavnika Valentina Inzka koji je danas donio odluku o zabrani negiranja genocida.

“Ovo je fenomen kojim će se morati pozabaviti cijeli svijet. Ako neko misli da je to problemsamo Bosne i Hercegovine, grdno se vara. Zakon zla je takav da će se ono, ako ne bude zaustavljeno, širiti i jačati, sve dok ne ugrozi i one zajednice koje vjeruju da su zaštićene pred njim”, kazao je član Predsjedništva BiH.
Dodao je da je nakon Srebrenice “došla je međunarodna vojna intervencija, došle su presude haških sudova, te da su došle su sa zakašnjenjem, jer su nedužni ljudi bili već pobijeni, ali da je sve to davalo makar zrno nade da se savjest čovječanstva ipak probudila”.

“Međutim, ako se šuti pred negiranjem tih presuda, onda nema razloga da vjerujemo da je ta nada živa. Zato pozivam međunarodnu zajednicu – neka zaštiti presude svojih sudova od negiranja, neka zaštiti dostojanstvo žrtava, ali i svoje dostojanstvo”, kazao je.
Dodao je da “ukoliko se sljedbenicima zla nastavi dopuštati da cinično vrijeđaju žrtve, ni o kakvim civilizacijskim vrijednostima neće moći biti ozbiljnog govora”.
“Sud savjesti i sud historije najmanje će milosti imati za one ljude koji su mogli zaustaviti zlo, ali nisu to uradili. Ne postoji izgovor koji će to moći da opravda. Gospodine Inzko, ove ljude koje danas sahranjujemo niko ne može vratiti u život, ali poruka da su njihove ubice heroji – strašna je poruka. Vi to možete spriječiti. Pozivam vas sa ovog svetog mjesta da to i učinite”, zaključio je Džaferović u svom tadašnjem pozivu Inzku.

Izdvojeno.ba