CRNO NA BIJELO: Željana Zovko i HDZ ekipa podržali Konakovića!


Koliko je Konakovićev stav blizak stavu HDZ-a, svjedoči i podrška istaknutih HDZ-ovih političara, analitičara i lobista koju je dobio na Twitteru.

“Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS. To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagaća takvog modela”, napisao je na društvenoj mreži twitter lider NiP-a.

Nakon što su na istoj mreži uslijedile kritike na račun Konakovića, lider Naroda i pravde okomio se na novinare koju su prenijeli njegov status, uz tvrdnje da se radi o lažima. Naknadno, Konaković je nevješto pokušao da opravda svoj stav, uz nastavak optužbi na račun novinara.

 

Međutim, koliko je Konakovićev stav blizak stavu HDZ-a, svjedoči i podrška istaknutih HDZ-ovih političara, analitičara i lobista koju je dobio na Twitteru.

Među njima, svakako najznačajniju podršku Konakovićevim stavovima pružila je prorasistička HDZ-ova zastupnica, kako ju je nedavno nazvao austrijski Der Standard, Željana Zovko, a podrška nije izostala ni od HDZ-ovog lobiste Luke Mišetića, Martina Mikulića, te Franje Šarčevića.

Foto: Screenshot / Twitter / Dino Konaković

(SB)