CRNADKU ZASMETALI USPJESI MINISTRICE TURKOVIĆ: SNSD je prepustio vanjsku politiku Stranci demokratske akcije

 


Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je posljednja diplomatske uspjehe naše zemlje na međunarodnoj sceni te poručio da za te uspjehe nije kriva Bisera Turković, nego SNSD.

– Mora se jasno i glasno reći da je gospođa Turković izbor SNSD-a, da su oni glasali za to da ona obavlja posao ministrice vanjskih poslova i da ona i danas ima podršku SNSD-a – rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

On je rekao da je Vijeće ministara SNSD-a “prvog radnog dana smijenilo jedinog pomoćnika ministra u MVP-u iz reda srpskog naroda i postavilo Bošnjaka na njegovo mjesto”.

Dodao je da je time počelo potpuno prepuštanje vanjske politike Stranci demokratske akcije (SDA).

– Dok je PDP predstavljao Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH i Ministarstvu vanjskih poslova ovakve stvari se nisu dešavale i RS nije bila u podređenom položaju kao što je sada slučaj. Nije mogla proći Izetbegovićeva revizija tužbe protiv Srbije, niti je ambasadorica Čolaković mogla govoriti šta hoće na Vijeću sigurnosti, ali zato morate biti čvrsti i morate imati stav, a ne samo kukati, kao što to radi SNSD – izjavio je Crnadak.

– Krajnje je vrijeme da se predstavnici Republike Srpske uozbilje i počnu raditi u oblasti vanjske politike, umjesto što svaki dan zapomažu i tužakaju se – zaključio je Igor Crnadak.