CIJELI SVIJET JE U ŠOKU: Pogledajte kako su poslije Mundobasketa dočekani Nijemci, a kako srpski košarkaši (VIDEO)
Ovo je izazvalo brojne komentare

Završen je još jedan Mundobasket, a srpski košarkaši vratili su se kući sa srebrnim odličjem.

Poraženi su srpski košarkaši od Njemačke u finalu, a upravo u centru pažnje našli su se dočeci koje su navijači pripremili za ove dvije selekcije u svojim zemljama.

Upravo doček za nove svjetske šampione, Nijemce izazvao je burne reakcije, i prilično šokirao čitav svijet. Razlog za to je prilično “mali” doček, s obzirom da je riječ o slavlju povodom osvajanja Svjetskog prvenstva u košarci.

Događaj je bio organizovan u Frankfurtu, ispred sjedišta jednog od glavnih sponzora njemačkog nacionalnog tima, a upravo tu je bila postavljena mala bina, na koju su izašli košarkaši.

Ipak, ono što je ostavilo glavni utisak, jeste “mali” broj navijača koji je došao da pozdravi svjetske šampione. “Svega” nekoliko stotina, eventualno oko hiljadu navijača okupilo se na mjestu događaja, koji je izgledao kao da je riječ o proslavi nekog niželigaškog kluba.


Baš to izazvalo je brojne komentare, a mnogo je onih koji su to uporedili sa dočekom srpskih sportista na balkonu gradske Skupštine.

U utorak uvečer je u centru Beograda viđen pravi spektakl. Hiljade ljudi okupile su se kako bi pozdravile vicešampione svijeta na balkonu gradske Skupštine, a sve to propratile su i baklje, pjesme, skandiranja, zastave i pjesme Beogradskog sindikata.

Slike i snimci sa spektakla obišli su čitavu planetu, a mnogi su se u šali zapitali šta bi tek bilo da su Orlovi osvojili zlatnu medalju.