BUUUUM, ODJEKNULO JE ODMAH! Iznenađujući transfer vidno nezadovoljnog Brune Fernandesa? Kreću pregovori, SPREMA SE BOMBETINA
Nakon što je Cristiano Ronaldo prihvatio ponudu Al Nassra vrijednu 200 miliona eura po sezoni, Saudijska Arabija postala je poželjna destinacija mnogih nogometnih zvijezda. Uskoro bismo u njoj mogli gledati i kapetana Manchester Uniteda Brunu Fernandesa.

Bogati klubovi iz Saudijske Arabije ponudili su ogromne iznose igračima kako bi ih privukli u svoju ligu, a broj onih koji su te ponude prihvatili i dalje raste. Karim Benzema, Neymar, Riyad Mahrez, Marcelo Brozović, Sadio Mane, Malcom, Ruben Neves, Fabinho… samo su neka od imena koja su pojačala tamošnje klubove.

Je li Fernandes sljedeći, tek treba vidjeti, no prema pisanju engleskih medija, Saudijski javni investicijski fond (PIF) koji ima većinski udio u Al Nassru, Al Hilalu, Al Ittihadu i Al Ahliju želi dovesti Fernandesa. Najavljuje se početak pregovora s njegovim predstavnicima.

Portugalski veznjak stigao je u United u januaru 2020. godine za 55 miliona eura fiksno i dodatnih 25 miliona kroz bonuse. Sporting, iz kojeg je ostvario transfer, ima pravo na 10 posto od njegove sljedeće prodaje. Za velikana s Old Trafforda odigrao je 200 utakmica uz učinak od 67 golova i 57 asistencija, a ugovorno je za njega vezan do kraja juna 2026.