BITNA RAZLIKA: Državnici promovišu državu, a trojka – paradu


Potrebno je nešto dobre volje, istinoljubivosti i smisla za raspoznavanje dobrih i loših stvari. Ko ne vidi problem u varanju i krađi, inteligencija mu neće pomoći jer mu je sistem vrijednosti korumpiran

Korisno i štetno nije isto kao što dobro i zlo nisu isto. Ne treba biti previše inteligentan da se ovaj odnos snaga shvati i da se izvuku zaključci. Potrebno je nešto dobre volje, istinoljubivosti i smisla za raspoznavanje dobrih i loših stvari. Ko ne vidi problem u varanju i krađi, inteligencija mu neće pomoći jer mu je sistem vrijednosti korumpiran.
Prema tome, nije isto biti na Alijinom putu, to jeste putu koji je i on sam slijedio i biti na putu koji se trasira iz nekih centara iz susjedstva. Nije isto baštiniti sve naše moralne i tradicionalne vrijednosti i uzeti svoju strast za Boga!
Moramo razviti senzore kod svakog Bošnjaka, otvoriti mu oči da progleda i shvati ovo o čemu pišem, crtati mu, šaptati, objašnjavati… Nemamo mi viška Bošnjaka da bi smo ih se odricali, a predugo su trovani lažima da bi ih preko noći odrekli se. Uz Božiju pomoć progledat će.

A vođe ove smutnje, oni su šejtanova vojska. Za njih je svaka nada izgubljena.