BIO I OSTAO ŠEŠEŠLJEV ČETNIK: Bez mrve stida kaže (i laže) da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari BiH, pa ustvrdi da neće dozvoliti smjenu Dodika


Srbija na tako nešto neće pristati, i to je dogovor sa RS, da nećemo da prihvatimo da u ime naroda neko drugi odlučuje o njegovoj volji. I kada kažemo da ne pristajemo, da vidimo šta će da urade, zaprijetio je ponovo predsjednik agresorske Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je opasna i neodgovorna izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, koji je pozvao visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smjene srpskog člana Milorada Dodika, te da bi to bio opasan presedan.

Vučić je rekao da vjeruje da takve odluke neće biti, jer ne bi, ističe, smjelo da je bude, da Srbija na tako nešto svakako neće pristati.

“Plašim se da je riječ o veoma opasnom presedanu”, naglasio je Vučić u izjavi za TV Pink.

Ako danas govorite da želite da neko spolja, donosi odluke koje su bez presedana, da bi se ispunila volja jednog, nauštrb drugog naroda, onda nas to vodi u tešku situaciju, poručio je Vučić.

“Na tako nešto nećemo pristati, i to je dogovor sa RS, da nećemo da prihvatimo da u ime naroda neko drugi odlučuje o njegovoj volji. I kada kažemo da ne pristajemo, da vidimo šta će da urade. To je toliko opasno da nemam reči”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, da je Dodik to zatražio za druge članove Predsjedništva BiH, bio bi rusvaj.

Primjetio je i da se iz BiH miješaju u unutrašnje stvari Srbije, svaki dan, iako Srbija, koja se, kaže (i laže), ne miješa u unutrašnje stvari u BiH, kao garant Dejtona, ima pravo da se oglasi po tom pitanju.

“A, šta god da kažemo oni će reći da vršimo agresiju. Nismo zainteresovani za agresiju, samo molimo…”, rekao je Vučić.

Rekao je da je danas razgovarao sa Dodikom, koji ne mora da mu traži pomoć, jer je jasno da bi takva primjena Bonskih ovlašćenja bila katastrofalna za BiH i Srbiju.

Podsjetio je da je već bezbroj puta ukazivao koliko je važno da se pokrene strateški dijalog Srba i Bošnjaka, da ne bismo slušali prazne priče.

Izdvojeno.ba