Bal vampira u Istočnom Sarajevu: "Marš narodni heroji", trobojka duga 500 metara i oklopna vozila - BH Vijesti

Bal vampira u Istočnom Sarajevu: “Marš narodni heroji”, trobojka duga 500 metara i oklopna vozila


“Ponosan sam na Policiju Rs, koja danas čuva red i mir, a najviše su zaslužni za stvaranje Srpske njeni borci, čiji su mnogi pripadnici ostali na braniku otadžbine”, istakao je Dodik. On je dodao da su “Srbi stradalnički, ali ponosan narod, koji je svoju slobodu uvijek plaćao najskuplje, a to je svojom krvlju”

R. I.


“Ponosan sam što mogu da svjedočim o Rs-u koji je prošao kroz težak period. Srpska nikome ne prijeti”, rekao je Milorad Dodik na svečanom defileu u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao i to da je Rs nezaobilazan politički faktor u bilo kojoj priči.

“Ponosan sam na Policiju Rs, koja danas čuva red i mir, a najviše su zaslužni za stvaranje Srpske njeni borci, čiji su mnogi pripadnici ostali na braniku otadžbine”, istakao je Dodik.

On je dodao da su “Srbi stradalnički, ali ponosan narod, koji je svoju slobodu uvijek plaćao najskuplje, a to je svojom krvlju”.

“Okupimo se oko Rs-a, jer bez nje nema života za sve nas na ovim prostorima”, poručio je Dodik.

Milorad Dodik je poslije predaje raporta komandira počasne jedinice MUP-a Rs-a Vitomira Petričevića dao dozvolu da krene svečani defile.

Predaja raporta izvršena je u pratnji muzičke numere “Marš narodni heroji”, u izvođenju Policijskog orkestra MUP-a Rs-a, istog onog MUP-a čiji su pripadnici 1990-ih činili stravične ratne zločine u našoj državi. Paradni marš, djelo Stanislava Biničkog, izveo je Policijski orkestar.

Na svečanom defileu će učestvovati učestvovati 2.500 pripadnika MUP-a te da će biti i razvijena trobojka dugačka 500 metara.

Civilni sektor čini 37 ešalona, a MUP-a čini Zastavni vod, trinaest ešalona jedinica i šest motorizovanih ešalona.

Premijerno je prikazano i taktičko vozilo “vihor”, a učesnicima će biti predstavljena i svia policijska službena vozila.

Ovo je prvi put da se svečani defile organizira u nekom drugom gradu a da to nije Banja Luka.

Prije svečanog defilea građane i učesnike pozdravili su Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.