BAKIR IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO VRAĆA LI SE U PREDSJEDNIŠTVO BIH: “Svaki predsjednik stranke ima tu obavezu. Borit ću se pa kako god…” (VIDEO)


U emisiji Dobar dan BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije odgovorio je na ovo pitanje.Bakir Izetbegović (Foto: Slobodna Bosna)


U emisiji Dobar dan BiH Hayat TV-a Bakir Izetbegović, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije odgovorio je, vraća li se u Predsjedništvo?

-Mislim da predsjednici stranaka trebaju biti na dispoziciji članstvu i rukovodstvu, ako ih kandiduju da to prihvate. Mislim da imam tu obavezu, sa svim rizicima. Ja sam u trku ušao skoro kao autsajder protiv jakog Radončića koji ima Avaz, protiv jakog Silajdžića koji ima svoju harizmu. Mislio sam da nemam velike šanse, ali uradit ću to za svoju stranku, borit ću se pa kako god. I pobijedio sam. A tek kao predsjednik stranke. Mislim da svaki predsjednik jake stranke koja ima šansu, ima tu obavezu, i da je izbjegavanje te obaveze… neću upotrijebiti tešku riječ.

-Sumnjam da će Konaković ući u tu utrku, ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće ući u cipele premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički „slomiti“ kičmu čovjeku, a ovo je opasna stvar. Vjerovatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament gdje je to ziher. Ostalima želim sve najbolje, radovalo bi me da gospodin Radončić ponovo uđe u utrku, s njim su utrke uvijek zanimljive, on ima svoj temperament i svoj način, pa bilo bi zanimljivo i veselo ući u jednu utrku i sa njim i sa Nikšićem, eventualno sa Zvizdićem ako dobije potporu, neće biti dosadno sve u svemu – kazao je, između ostalog, Izetbegović.