APOKALIPSA BIBLIJSKIH RAZMJERA: Uvedeno vanredno stanje zbog stravičnih poplava opasnih po život, ALI TU NIJE KRAJ – STIŽE HOROR SA SJEVERA! (VIDEO)
Očekuje se da će dim od šumskih požara koji još bjesne u Kanadi u ponedjeljak prekriti dio sjeveroistoka SAD, donoseći izmaglicu Njujorku i Masačusetsu, kažu prognostičari.

– Trenutne prognoze ukazuju da bi oblak dima od šumskog požara mogao da stigne do Njujorka oko izlaska sunca u ponedjeljak ujutru, izazivajući primjetno maglovito nebo – rekao je gradonačelnik Njujorka Erik Adams u upozorenju stanovnicima u nedjelju.

Odjeljenje za zaštitu životne sredine države Njujork prognoziralo je umjerene uslove kvaliteta vazduha na 55 na svom indeksu kvaliteta vazduha, upozoravajući stanovnike koji već imaju zdravstvene probleme da preduzmu neophodne mjere predostrožnosti u svjetlu predviđenog kvaliteta vazduha.

– Požari u Kanadi nastavljaju da stvaraju dim u Njujorku i dim na velikim nadmorskim visinama može biti vidljiv u donjem dijelu države danas do sutra, iako će nivoi finih čestica širom istočnog i sjevernog Njujorka danas ostati u rasponu od dobrog do umjerenog kako dim nestaje – navodi se na društvenoj mreži X.

Stanovnici južne Nove Engleske probudili su se u gustoj magli u nedjelju ujutru, a Nacionalna meteorološka služba je saopštila da se očekuje još maglovito vrijeme jer se dim od požara uvlači iz Kanade, navodi se u postu na Mreži X koji je postavio NWS Boston, prenosi CNN.

Dim nastavlja da utiče na kvalitet vazduha u regionu dok se Kanada bori sa najgorom sezonom požara u istoriji. Samo na sjeveroistoku trenutno gori više od 50 šumskih požara u Ontariju i pet aktivnih požara u Kvebeku.


Podsjetimo, 30. septembra javljeno je da je u Njujorku proglašeno vanredno stanje zbog poplava koje su nastale usljed nezapamćene oluje. Bili su poplavljeni mnogi putevi i podzemne železnice, a bio je zatvoren najmanje jedan terminal na aerodromu “LaGuardia”.