“Anschluss”, Vulinov nacistički san: Srbi imaju pravo na ujedinjenje


Ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj da živi sa onima sa kojima dijeli ime, jezik, vjeru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je tokom govora u selu Bukovac na Fruškoj gori da nema tih pritisaka koji će natjerati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske, kao i da će Srpska biti prioritet Srbije dok god je vodi predsjednik Aleksandar Vučić.

Ministar Vulin, koji je otvorio manifestaciju “Zavičajni zbor kosidba – Bukovac”, istakao je da su Srbi iz Republike Srpske oplemenili Srbiju.

“Ne bi Srbija bila ovako lijepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gdje su Srbi iz RS, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspješna i napredna – rekao je Vulin.

Vulin istakao da je veliki protivnik bilo kakvih podjela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

“Svako ko ovdje zaplače, nasmije se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja” rekao je Vulin, naglasivši da je RS i njegova Manjača uvijek davala hrabre, dobre i čestite ljude.

Prema njegovim riječima, ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj da živi sa onima sa kojima dijeli ime, jezik, vjeru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori srpski svet, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gdje Srbin nema ni svog vojnika, sudiju, ljekara, učitelja, tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu”, rekao je Vulin.